Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 3. 2010

POSTMODERNA 21. STOLETÍ a zrod lesního fenoménu

Bezejmenní se vrátili z Badenu. Tak by se to dalo říct také...

Na podzim zmizeli z Atlantiku, téměř beze slova rozloučení - nebýt skeptického dopisu, který tam předčítal lehce tumpachový Ondřej Hložek z Opavy. List plný zmaru a výhrůžek (příslibů?), "že už o nás jakživ neuslyšíte".

V březnu jsou zpátky, chrlí na návštěvníky "Dolíku" pseudovědecké přednášky o literárních žánrech, předčítají nesnesitelné povídky (někteří přidávají i snesitelnou seriózní tvorbu). Prokládají to rockovou muzikou (možná ani ne tak žánrem jako hlasitostí). Kapelu Komparz všichni návštěvníci asi znají, nově vzniklou skupinu Klub přátel smíšených lesů musí nejprve představit prozaik a hudebník Martin Müller. Potom následují písně. Přijetí slušné, členové kapely se domlouvají v zákulisí na tom, že teda budou v práci pokračovat a nerozpadnou se (ačkoli někteří uvažují vstoupit do dalšího projektu s názvem zavánějícím nutriemi a ostatní jim za to hodlají seříznout kožuch).

Fotografií není tisíc, ale jsou. A vypadají dobře:

frank-poeta.rajce.idnes.cz/Bezejmenna_skupina_uvadi_Postmoderna_21._stoleti/

Záznam literárních výstupů neexistuje, dvorní kameraman byl na oslavě. O záznamu hudby platí totéž s výjimkou písně "Betlém", která zazněla v úplném závěru akce, tudíž ji kameraman navrátivší se z oslavy stihnul natočit:

www.stream.cz/video/3/441808-betlem-v-doliku-bezejmenna-skupina/

Bezejmenní se vrátili z Badenu, ale dokud bude v ulicích ležet sníh, neuslyšíte o nich...